Topp tio för VA-anställda

Det gäller att vara alert om man jobbar på Veckans affärer. Nu mer än någonsin. Som den goda samarit jag är vill jag hjälpa er. Om fler än en av följande punkter blir verklighet: spring för livet! Och se er inte om.

  1. Tidningen byter namn till VA:ision.
  2. Jan Friedman anställs för att förbereda den europeiska expansionen, dyker upp på en redaktionsfest iklädd kaninkostym och får sin egen spalt i tidningen där han listar stockholms bästa creme brûle.
  3. Bengt Uggla blir tidningens ”senior advisor”.
  4. Alexander Skantze, järnrörs-Danne, Kjell Alinge och Fredrik Wikingsson anställs som krönikörer.
  5. Ni startar tv-kanalen VA-isi-on-air (på senior advisor Ugglas uppmaning).
  6. Casten Almqvist tas in för att ”se över” tidningens resursanvändning. Han startar arbetet med att skicka ut excel-dokumentet ”artiklar-per-minut.xls” till samtliga reportrar.
  7. Ett ”strategiskt samarbete” inleds med dagens ps, VA.se döps om till ”dagens vaps”. Nätredaktionen skärs ner till en person som själv hanterar sajtens kärnverksamhet: mobila tjänster, ”rewritade” topplistor och initierade börsananlyser (minst fem om dan).
  8. Chefredaktören anser i ledaren att Spray-aktien är undervärderad med 1250 procent.
  9. Du blir ombedd att producera nyhetsbrevet Etermedia ”när du får tid över”.
  10. Det börjar spelas musik på redaktionen, dock endast Ulf Lundell.
Topp tio för VA-anställda

3 reaktioner på ”Topp tio för VA-anställda

  1. Klart man måste utnyttja de oceaner av kunskap redaktionen sitter på. 071-nummer med aktietips live i telefonen är t ex en grej jag tror mycket på.

  2. Johan skriver:

    Haha. Bästa listan! Man kan ju tänka sig att ytterligare en varningssignal skulle vara att kontoret flyttas från den svenska IT-kulturens fräscha högborg via en lokal som mest av allt känns som ett pingisrum och ytterligare en lokal som är obehagligt lik en Finlandsfärja tillbaka till högborgen. Och att omvärldsbevakningen till slut knoppas av och hamnar i Gamla Stan.

  3. Jag glömde ”En mellanchef lovar dem som ligger i och gör ett bra jobb att få dela på innehållet i en portfölj fylld med tjugor”

Kommentarer inaktiverade.