Sämsta serien

Jag gillade verkligen inte de avsnitt av The Tudors som jag såg säsong 1. En orgie av storslagna fester, audienser och politiska tjyvknep. Men framförallt denna jävla kung. Konstant med samma sexuellt frusterade surmin. Dock ingen handling. Säsong 2, som nu går på SVT, blev dock så hyllad av någon recensent (var glad att jag inte kommer ihåg vad du heter) att jag gav serien en ny chans. Vad har hänt? Ingenting. Samma frasiga, pompösa kläder och samma jävla sura sexmin. Och inte en enda fru har fått sätta till livet heller. Det är väl det minsta man kan begära?

Sämsta serien

Pampers, igen

I hushållet har Pampers utsett mig till den som bestämmer, och alltså får all reklam. Tyvärr har Eva kastat den senaste ”foldern” från blöjjätten. Hade tänkt bjuda på en del godbitar därifrån. Förutom att den så tydligt är fulöversatt från engelska (am eng) var det en del roliga särskrivna rubriker, som ”Bli av med mamma magen”. Eftersom infon var adresserad till mig tycker jag också att det var lite snålt med bara en sida avsedd för pappan. Här fick man oundgängliga tips om att man ska ha med sig ngt att dricka när man gör en utflykt. Eller en ficklampa, BÅDE roligt för barnen och praktisk när man ska leta efter saker som ramlat bakom bilstolarna (man måste naturligtvis ha bil när man har barn). Återkommer med mer info efter nästa utskick.

Pampers, igen

Dagisbonanza

I dag var vi på vårt första studiebesök på dagis. Hela grejen känns extremt sjuk. Söderbor med kännarminer ställer smarta frågor om pedagogik, mat och annat spännande. Som en lägenhetsvisning ungefär. Allt måste mätas, bedömas och utredas. Judit lekte med en kille i samma ålder. De flabbade och kröp runt. De gav blanka fan i allt annat: att det var plastmattor från 70-talet, kallt på golvet och allmänt slitet. Det var sköj ändå!

Dagisbonanza

Order-of-Merit

En svensk är visst bäst i Europa på golf. Det har ältats fram och tillbaks de senaste veckorna. Ska han klara det? Eller inte. Spänningen har varit olidlig. Svenska sportjournalister har inte kunnat sova av oro. Men nu är det alltså klart. Han är bäst. Eller? Låt oss gå till botten med detta. Det som Robert Karlsson, så heter han, är bäst på är… att tjäna pengar! 2 732 748 euro har han spelat in i år. Inget fel med det, men varför i helvete ska det presenteras som en fantastisk idrottsprestation? Är han ens bäst i Europa? Det kan ingen berätta.

Att den sista omgången av årets tour var sponsrad av krisdrabbade och hänsynslöst varslande Volvo, som alltså betalat en del av Roberts 27 miljoner kronor, tänker jag inte ens gå in på.

Order-of-Merit